Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Πακέτο αναπτυξιακών μέτρων 5 τρισ. γεν

Αναπτυξιακό πακέτο 5 τρισ. γεν θα εγκρίνει η ιαπωνική κυβέρνηση, για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο στην κατανάλωση από την αύξηση του φόρου πωλήσεων. Το 1 τρισ. γεν θα δαπανηθεί σε δημόσια έργα.

Ιαπωνία: Πακέτο αναπτυξιακών μέτρων 5 τρισ. γεν

Η Ιαπωνία θα δαπανήσει περίπου 1 τρισ. γεν σε δημόσια έργα σε αναπτυξιακό πακέτο που θα οριστικοποιηθεί τον επόμενο μήνα ως αντιστάθμισμα για την αύξηση στο φόρο επί των πωλήσεων, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Το συνολικό πακέτο θα είναι περίπου 5 τρισ. γεν και θα εγκριθεί από την κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε στις 5 Δεκεμβρίου. 

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα αυξήσει τον φόρο επί των πωλήσεων στις 8 Απριλίου στο 8% από 5% που βρίσκεται σήμερα για να καλύψει τις δαπάνες για την υγεία.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Άμπε θέλει να χρησιμοποιήσει ένα βραχυπρόθεσμο αναπτυξιακό πακέτο για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο που θα έχει στην κατανάλωση η αύξηση του φόρου.

Οι πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει περίπου 200 εκατ. γεν για την προσωρινή επέκταση των επιδομάτων σε οικογένειες με παιδιά. Παράλληλα, θα προβλέπει την χορήγηση 300 εκατ. γεν σε επιδόματα για χαμηλόμισθους και 150 εκατ. γεν σε επιδοτήσεις για αγορές νέων κατοικιών.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θα χρηματοδοτήσει το αναπτυξιακό πακέτο από τα ταμειακά αποθέματα και από υψηλότερα έσοδα από φόρους, οπότε δεν θα χρειαστεί να εκδώσει νέα ομόλογα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v