Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RWE: Εγκαταλείπει επένδυση £4 δισ. στη Βρετανία

Ισχυρό το πλήγμα για τη βρετανική κυβέρνηση μετά το "όχι" της RWE. Η εταιρεία εγκαταλείπει έργο 4 δισ. στερλινών για κατασκευή αιολικού πάρκου. Στον αέρα οι στόχοι για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

RWE: Εγκαταλείπει επένδυση £4 δισ. στη Βρετανία

Η RWE αποφάσισε να εγκαταλείψει το έργο των 4 δισ. στερλινών για την κατασκευή θαλάσσιου αιολικού πάρκου στο Ντέβον της Βρετανίας κρίνοντας ότι είναι οικονομικά απαγορευτικό.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επικαλείται «σημαντικές» τεχνικές προκλήσεις στο κανάλι του Μπρίστολ όπως το μεγάλο βάθος και τις «δυσμενείς συνθήκες στο βυθό» που καταστούν το έργο «απαγορευτικό».

Η απόφαση της RWE αποτελεί πλήγμα για την βρετανική κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει στόχο την παραγωγή του 15% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020. Ο σχεδιασμός έκανε λόγο για κατασκευή του αιολικού πάρκου που θα παρείχε ηλεκτρική ενέργεια σε 900.000 κατοικίες.

«Η απόφαση στηρίχθηκε μόνο σε τεχνικούς παράγοντες και αντικατοπτρίζει τις πολύ περίπλοκες συνθήκες για την κατασκευή θαλάσσιων αιολικών πάρκων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης και συμπλήρωσε: «Στόχος της Βρετανίας εξακολουθεί να είναι η ανάπτυξη παραθαλάσσιων αιολικών πάρκων και είμαστε καλά τοποθετημένοι για να ανταποκριθούμε στους στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2020».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v