Γερμανία: Θέλει προστασία των τραπεζών της

Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να ζητήσει να "γίνουν σεβαστές οι ιδιαιτερότητες" ορισμένων γερμανικών τραπεζών, που θα μπουν υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Γερμανία: Θέλει προστασία των τραπεζών της
Τα γερμανικά κόμματα που διαπραγματεύονται τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα ζητήσουν από την Bafin, την εθνική ρυθμιστική αρχή του χρηματοοικονομικού τομέα, να διασφαλίσει ότι θα γίνουν σεβαστές οι ιδιαιτερότητες των γερμανικών τραπεζών όταν η ΕΚΤ αναλάβει την εποπτεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Το 10σέλιδο έγγραφο, το οποίο προετοίμασε ομάδα εργασίας της οποίας ηγείται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζει την ανάγκη για όρια στην «μόχλευση» των τραπεζών και δίνει στήριξη στην εφαρμογή των προτάσεων Λιικάνεν για τις τράπεζες, που προβλέπουν νομικά τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων επενδύσεων υψηλού ρίσκου από τις παραδοσιακές δραστηριότητες δανεισμού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι γερμανικές τράπεζες που είναι «γεωγραφικά περιορισμένες» και που «δραστηριοποιούνται σε εξειδικευμένους τομείς» θα μπουν υπό την εποπτεία της ΕΚΤ.

«Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Bafin να διασφαλίσει ότι οι ιδιαιτερότητες ορισμένων τραπεζών, όπως για παράδειγμα των αναπτυξιακών τραπεζών, να γίνουν σεβαστές», σημειώνεται στο έγγραφο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v