Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Constancio: Ανοιχτό παράθυρο για QE από ΕΚΤ

Η ποσοτική χαλάρωση αποτελεί ένα από τα μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει η ΕΚΤ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Vitor Constancio. Τόνισε ότι δεν έχουν γίνει προετοιμασίες σε τεχνικό επίπεδο. "Kλειδί" για τις εξελίξεις ο πληθωρισμός.

Constancio: Ανοιχτό παράθυρο για QE από ΕΚΤ

Η ΕΚΤ είναι πιθανό να εφαρμόσει το μέτρο της ποσοτικής χαλάρωσης δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Vitor Constancio, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν έχουν γίνει προετοιμασίες σε τεχνικό επίπεδο. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ερώτηση για το αν η ΕΚΤ έχει κάνει τεχνικές προετοιμασίες για μια πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ο κ. Constancio απάντησε:

"Αυτό αναφέρθηκε απλά σαν δυνατότητα, τίποτα παραπάνω. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε όσα είπε ο κ. Praet. Όλα είναι πιθανά. Αυτό είπε ο κ. Praet και δεν συζητήθηκε λεπτομερώς".

Ο πληθωρισμός και οι προοπτικές για τον πληθωρισμό είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την ΕΚΤ στην εφαρμογή μιας πολιτικής χαλάρωσης.

"Όπως πάντα, οι αποφάσεις μας βασίζονται στις εκτιμήσεις μας για τον πληθωρισμό και τις προοπτικές για τον πληθωρισμό" σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v