Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 51% στα κέρδη της EasyJet

Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας και εσόδων για στην EasyJet. Αύξηση 51% στα προ φόρων κέρδη για την οικονομική χρήση του 2013. Ανακοινώνει ειδικό μέρισμα 175 εκατ. στερλινών.

Άλμα 51% στα κέρδη της EasyJet

Άλμα 51% ανακοίνωσε η EasyJet για τα προ φόρων κέρδη του 2013 με αύξηση εσόδων 11%. Στην σχετική ανακοίνωση, η αεροπορική εταιρεία επισημαίνει την σκληρή πολιτική ανταγωνιστικών τιμών που ακολουθήθηκε, αλλά προειδοποιεί ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εσόδων του πρώτου εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, η EasyJet ανακοίνωσε για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου καθαρά κέρδη 398 εκατ. στερλινών, έναντι 255 εκατ. στερλινών την προηγούμενη οικονομική χρήση. Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 4,26 δισ. στερλίνες από 3,85 δισ. στερλίνες, ενώ το κόστος των καυσίμων αυξήθηκε οριακά στα 1,18 δις. στερλίνες. Τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν κατά 51% στα 478 εκατ. στερλίνες από 317 εκατ. στερλίνες.

«Η EasyJet απέδωσε ισχυρή πορεία και πέτυχε σημαντική πρόοδο στην εκτέλεση βασικών στρατηγικών προτεραιοτήτων» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Carolyn McCall.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβάλει ειδικό μέρισμα στους μετόχους 175 εκατ. στερλινών. Συγκεκριμένα, έχει προταθεί στο διοικητικό συμβούλιο να εγκρίνει κατανομή μερίσματος 44,1 πένες ανά μετοχή πέρα από το υφιστάμενο μέρισμα που ορίζεται στις 33,5 πένες ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v