ΗΠΑ: Διακανονισμός $13 δισ. στη JPMorgan

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, ΗΠΑ και JPMorgan κατέληξαν στους όρους του διακανονισμού. Η τράπεζα θα καταβάλει συνολικά $13 δισ. εκ των οποίων τα $4 δισ. θα καταβληθούν σε καταναλωτές που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την κρίση στην αγορά κατοικιών.

ΗΠΑ: Διακανονισμός $13 δισ. στη JPMorgan

JPMorgan και αμερικανική κυβέρνηση φέρεται πως κατέληξαν σε συμφωνία με συνολικό διακανονισμό 13 δισ. δολ, για τη ρύθμιση όλων των υποθέσεων της τράπεζας με το αμερικανικό δημόσιο όπου περιλαμβάνονται και 4 δισ. δολ. για την στήριξη των καταναλωτών που υπέστησαν βαρύ πλήγμα από την κρίση στην αγορά ακινήτων.

Η είδηση αποκαλύπτεται από το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις και αναμένεται να επιβεβαιωθεί αργότερα την Τρίτη από επίσημα χείλη.

Η στήριξη των καταναλωτών με το πακέτο των 4 δισ. δολ, περιλαμβάνει το writedown των ενυπόθηκων δανείων που υπερβαίνουν την αξία του ακινήτου, την αναδιάρθρωση δανείων σε μικρότερες μηνιαίες καταβολές για τους ιδιοκτήτες και  2 δισ. δολ. σε μέτρα – όπως νέα χρηματοδότηση σε δανειζόμενους με χαμηλά εισοδήματα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση στην αγορά κατοικιών.

Βάσει της συμφωνίας, η JPMorgan θα πρέπει να καταβάλει αυτές τις πληρωμές μέχρι τα τέλη του 2016 υπό την παρακολούθηση ανεξάρτητου παρατηρητή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v