Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Praet: Δεν αποκλείει ακόμα και αγορά assets από EKT

Η ΕΚΤ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εκπληρώσει τον στόχο για την σταθερότητα των τιμών, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ., Peter Praet. Πιθανή νέα μείωση επιτοκίων ή ακόμα και η αγορά στοιχείων ενεργητικού.

Praet: Δεν αποκλείει ακόμα και αγορά assets από EKT

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να υιοθετήσει αρνητικά επιτόκια ή να προχωρήσει στην αγορά στοιχείων ενεργητικού αν χρειαστεί να ενισχύσει τον πληθωρισμό πιο κοντά στον στόχο του 2%, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. Peter Praet. 

"Αν απειλείται η εντολή μας θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να την εκπληρώσουμε" ανέφερε την Τρίτη ο κ. Praet σε συνέντευξη του στην WSJ.

"Όσον αφορά τα κλασσικά μέτρα, τα επιτόκια, έχουμε ακόμα περιθώριο και αυτό θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τον μηχανισμό αποδοχής καταθέσεων" πρόσθεσε.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε η ΕΚΤ να προσφύγει στην αγορά στοιχείων ενεργητικού από τις τράπεζες για να μειώσει το κόστος δανεισμού στον ιδιωτικό τομέα.

"Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι απευθείας αγορές που μπορεί να κάνει οποιαδήποτε τράπεζα" τόνισε.

Το ευρώ διολίσθησε κάτω από το 1,34 δολ. μετά τις δηλώσεις του κ. Praet. Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε έως το ενδοσυνεδριακό χαμηλό του 1,339 δολ. από 1,3435 χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v