Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Συμφωνία AMR, US Airways με υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ήρθε σε συμφωνία με τις AMR και US Airways σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης τους. Οι δύο αεροπορικές θα παραχωρήσουν χρονοθυρίδες σε αρκετά αεροδρόμια της χώρας.

ΗΠΑ: Συμφωνία AMR, US Airways με υπουργείο Δικαιοσύνης

Η American Airlines και η US Airways ήρθαν σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την συγχώνευση τους στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αγωγή για να εμποδίσει την συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών. Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 25 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η συμφωνία προβλέπει ότι οι αεροπορικές θα εκχωρήσουν χρονοθυρίδες (slots) στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν στην Ουάσιγκτον και στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια στην Νέα Υόρκη.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμα ότι θα παραχωρηθεί μεγαλύτερη πρόσβαση σε χαμηλού κόστους αεροπορικές σε αεροδρόμια της Βοστώνης, του Σικάγο, του Ντάλας, του Λος Άντζελες και του Μαϊάμι. 

"Η συμφωνία αυτή έχει τη δυναμική να αλλάξει το τοπίο στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών. Με την διασφάλιση μεγαλύτερης στήριξης των χαμηλού κόστους αεροπορικών σε αεροδρόμια κλειδιά των ΗΠΑ, η συμφωνία εγγυάται στους επιβάτες μεγαλύτερο ανταγωνισμό" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Eric Holder.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v