Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Διευρύνεται η έρευνα για την υπόθεση Kirch

Μια ποινική δίωξη του CEO της Deutsche Bank, J. Fitschen μπορεί να οδηγήσει και στην επιβολή προστίμου στην τράπεζα, ανέφερε εκπρόσωπος των γερμανικών εισαγγελικών αρχών.

DB: Διευρύνεται η έρευνα για την υπόθεση Kirch

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές έχουν διευρύνει την έρευνα για τον CEO της Deutsche Bank, Juergen Fitschen και εξετάζουν την απαγγελία κατηγοριών και στην ίδια την τράπεζα.

Την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας του Μονάχου κατονόμασε τον J. Fitschen ως ύποπτο στην έρευνα για το κατά πόσον υπέβαλε παραπλανητικά στοιχεία σχετικά με την υπόθεση για την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του μεγιστάνα του τύπου Leo Kirch.

Υπενθυμίζεται ότι o L. Kirch είχε υποστηρίξει πως το 2002 ο CEO της Deutsche Bank, Rolf Breuer, είχε οδηγήσει στην κατάρρευση του ομίλου του, όταν αμφισβήτησε την πιστοληπτική του ικανότητα σε τηλεοπτική συνέντευξη. Η γερμανική τράπεζα και τα στελέχη της αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 

Οι διάδοχοι του L. Kirch κατέθεσαν αγωγή κατά της γερμανικής τράπεζας. Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν τώρα αν ο J. Fitschen παρέδωσε παραπλανητικά στοιχεία για την υπόθεση. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκπρόσωπος της εισαγγελίας ανέφερε την Τετάρτη πως αν η έρευνα έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε δίκη ο J. Fischen, τότε θα πρέπει να γίνει το ίδιο και για την τράπεζα.

"Αν αυτό οδηγήσει σε απαγγελία κατηγοριών και την έναρξη δίκης, τότε στο σκαμνί του κατηγορουμένου θα καθίσει και η Deutsche Bank" σημείωσε.

"Αν έχουμε επαρκείς ενδείξεις να υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να διωχθεί δικαστικά ο εκπρόσωπος μιας εταιρείας, τότε υπάρχει η πιθανότητα να επιβληθεί πρόστιμο και στην εταιρεία" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v