Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Ο Nasdaq θα αγοράσει μερίδιο στο ISE

«Είναι μια μεγάλης κλίμακας και πολύ λογική συνεργασία,» δήλωσε ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου της Κων/πολης, προσθέτοντας ότι «η συνεργασία ίσως περιλαμβάνει αγορά μετοχικού μεριδίου».

Τουρκία: Ο Nasdaq θα αγοράσει μερίδιο στο ISE

Ο Ιμπραήμ Τουρχάν, διευθύνων σύμβουλος του Borsa Istanbul, δήλωσε ότι ο χρηματιστηριακός πάροχος Nasdaq OMX Group Inc. μελετά την αγορά μεριδίου στον δείκτη, στο πλαίσιο συνεργασίας που θα ανακοινωθεί σύντομα, πιθανόν τον επόμενο μήνα.

«Είναι μια μεγάλης κλίμακας και πολύ λογική συνεργασία,» δήλωσε ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου της Κων/πολης, σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι «η συνεργασία ίσως περιλαμβάνει αγορά μετοχικού μεριδίου». Την συμφωνία αναμένεται να υπογράψει ο CEO του Nasdaq, Robert Greifeld, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσει διορίες στον διοικητή Τουρχάν και άλλους θεσμικούς αξιωματουχους, ώστε να βαθύνουν τις αγορές κεφαλαίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο εγχώριος πάροχος του γενικού χρηματιστηριακού δείκτη της Κων/πολης ISE,  ολοκλήρωσε την συγχώνευση του με την τουρκική αγορά παραγώγων TurkDex καθώς και αγορών Futures και Options Market, VIOP, στις αρχές Αυγούστου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v