Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας για την Alstom

Ο γαλλικός βιομηχανικός όμιλος προχωρά σε πλήρες σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας και πώληση περιουσιακών στοιχείων με στόχο την άντληση 2 δισ. ευρώ.

Περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας για την Alstom

Σε περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Alstom σε μία νέα προσπάθεια για τη γαλλική βιομηχανία να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να καλύψει το χαμένο έδαφος από την πορεία των αγορών.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει ευρεία γκάμα κεφαλαιουχικών προϊόντων από τουρμπίνες μέχρι τρένα, δήλωσε ότι στοχεύει σε μείωση του ετήσιου κόστους λειτουργίας κατά 1,5 δισ. ευρώ από το 2016. Η αντίδραση των αγορών ήταν θετική με τη μετοχή της Alston να καταγράφει κέρδη 6%,

«Στο τρέχον περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης χρειάζεται να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, επιταχύνουμε το πλάνο αποδοτικότητας» δήλωσε ο Πατρίκ Κρον, ο διευθύνων σύμβουλος της Alstom και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να ανακτήσουμε την στρατηγική μας κινητικότητα».

Ο όμιλος δηλώνει επίσης ότι στοχεύει στην άντληση 1 έως 2 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπου ενδεχομένως να περιλαμβάνεται και το ποσοστό μειοψηφίας στην Alstom Transport.  Ο κ. Kron πάντως, δήλωσε ότι ειδικότερα για τη συγκεκριμένη εταιρεία, όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v