Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λύση "bad bank" για τη Royal Bank of Scotland

Η βρετανική κυβέρνηση επιλέγει το λιγότερο ανώδυνο σενάριο για τη Royal Bank of Scotland. Δημιουργεί bad bank που θα αναλάβει τοξικά στοιχεία ενεργητικού 38 δισ. στερλινών, αλλά δεν προχωρά στη διάσπαση της τράπεζας.

Λύση bad bank για τη Royal Bank of Scotland

Στη δημιουργία bad bank με τίτλους που θα υπερβαίνουν τα 38 δισ. στερλίνες, φέρεται να προχωρά η Royal Bank of Scotland. Η αποκάλυψη γίνεται από δημοσίευμα της Daily Telegraph η οποία αναφέρει ότι η βρετανική τράπεζα που στηρίχθηκε από κρατικά κονδύλια εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης, θα προσφύγει στη λύση της bad bank στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιοργάνωσης της λειτουργίας της που ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η bad bank θα έχει ξεχωριστή διοίκηση, αλλά δεν θα γίνει το μεγάλο βήμα στην πλήρη διάσπαση της RBS. Έτσι, η βρετανική κυβέρνηση επιλέγει το πιο ανώδυνο από τα τρία σενάρια που είχε εισηγηθεί η περιβόητη έκθεση Rothschild.

Η τράπεζα ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο αποτελέσματα σημαντικά κατώτερα των προσδοκιών. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε προ φόρων ζημία 634 εκατ. στερλινών, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 440 εκατ. στερλινών. Το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η RBS είχε καταγράψει ζημία 1,4 δισ. στερλινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v