ΕΕ: Υπό συζήτηση το εύρος της αρχής εκκαθάρισης τραπεζών

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Michael Barnier διαμήνυσε την Τρίτη πως είναι έτοιμος να συζητήσει με τη Γερμανία το εύρος της αρχής εκκαθάρισης τραπεζών. Δέχεται να συζητήσει την εξαίρεση των μικρών τραπεζών.

ΕΕ: Υπό συζήτηση το εύρος της αρχής εκκαθάρισης τραπεζών

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συμβιβαστεί όσον αφορά τον αριθμό των τραπεζών που θα υπάγονται στην ενιαία αρχή εκκαθάρισης και να δεχτεί την συμπερίληψη μόνο των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Michael Barnier.

Ο κ. Barnier ανέφερε πως είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί με την Γερμανία, η οποία έχει ισχυρές επιφυλάξεις στο ενδεχόμενο να έχει η ενιαία αρχή την εξουσία να κλείνει μικρές τοπικές τράπεζες.

"Μπορούμε να συζητήσουμε ποιες τράπεζες θα υπάγονται τελικά στην αρχή και ενδεχομένως να υπάρχει το περιθώριο διαφοροποίησης στην εφαρμογή των κανονισμών" σημείωσε ο κ. Barnier στο Reuters. 

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία από το Νοέμβριο του 2014θα αναλάβει την εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, θα έχει την ευθύνη για τα 130 μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Ο κ. Barnier δεν ανέφερε κάποιο συγκεκριμένο αριθμό, αλλά επισήμανε ότι μια αντίστοιχη ρύθμιση μπορεί να εφαρμοστεί και για την ενιαία αρχή εκκαθάρισης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v