Volvo και Electrolux "κόβουν" 4.000 θέσεις εργασίας

Την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι σουηδικές Volvo και Elecrolux. Πτώση κερδών το τρίτο τρίμηνο.

Volvo και Electrolux κόβουν 4.000 θέσεις εργασίας

Οι Volvo και Elecrolux ανακοίνωσαν την Παρασκευή την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Όπως μεταδίδει το AFP, οι δύο εταιρείες θα κόψουν 2.000 θέσεις εργασίας η κάθε μια.

Τα καθαρά κέρδη της Volvo διαμορφώθηκαν αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τα κέρδη της Electrolux πραγματοποίησαν βουτιά περίπου 30%.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, η οποία απασχολεί συνολικά 112.000 υπαλλήλους ανακοίνωσε:

"Στο πλαίσιο του προγράμματος αποδοτικότητας του ομίλου που έχει ανακοινωθεί, πάρθηκε η απόφαση για τον εξορθολογισμό των διοικητικών θέσεων στο προσωπικό κατά 2.000".

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου υποχώρησαν στα €7,4 δισ., ενώ πτώση 1% σημείωσαν και τα καθαρά κέρδη.

Την ίδια ώρα η Electrolux εμφάνισε πτώση 28,9% στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

"Η ζήτηση σε διάφορες βασικές αγορές της Electrolux στην Eυρώπη συνέχισαν να υποχωρούν" σημείωσε η εταιρεία, λέγοντας ότι οι πωλήσεις στην δυτική Ευρώπη μειώθηκαν 1% σε ετήσια βάση.

Η Electrolux απασχολεί αυτή τη στιγμή 60.200 υπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v