ΕΙΤ: Ικανοποίηση από την επένδυση στην Forthnet

Σε ρευστοποιήσεις συμμετοχών σε ορισμένες χώρες προχωρά η Emirates International Telecomunications, που ωστόσο δηλώνει ικανοποιήμενη από την επένδυση στην Ελλάδα.

ΕΙΤ: Ικανοποίηση από την επένδυση στην Forthnet

Την ικανοποίησή της για την επένδυση στην Ελλάδα και στον όμιλο της Forthnet εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Emirates International Telecomunications (ΕΙΤ) κος Deepak Padmanabhan. «Οι επενδύσεις μας σε Ελλάδα και Μάλτα πηγαίνουν καλά σε ετήσια βάση», δήλωσε.

Η παραπάνω τοποθέτηση έγινε με αφορμή την απόφαση του ομίλου να προχωρήσει σε αναδιάταξη των τοποθετήσεών της, ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την πώληση συμμετοχών σε διάφορες χώρες, όπως μεταδίδει το Reuters.

O όμιλος ανήκει στην Dubai Holdings, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο ηγέτης του εμιράτου. Ετοιμάζεται να πουλήσει το 35% που έχει στην κρατική Tunisie Telecom της Τυνησίας και το 26% στην Axiom Telecom με έδρα το Ντουμπάι. Η JP Morgan υπολογίζει ότι οι πωλήσεις των ποσοστών μειοψηφίας μπορούν να αποφέρουν ως και 1 δισ. δολάρια.

Ο CEO της EIT, Deepak Padmanabhan, σημείωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες πώλησης. "Η διαδικασία πώλησης (της Tunisie Telecom) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Δεδομένου του πολιτικού κλίματος θα χρειαστεί μερικούς μήνες. Η κυβέρνηση είναι μέχρι τώρα υποστηρικτική, αλλά είναι το γενικότερο πολιτικό κλίμα που αποτελεί πρόκληση" δήλωσε σε δημοσιογράφους στα περιθώρια συνεδρίου στο Abu Dhabi.

Όσον αφορά την πώληση του μεριδίου της Axiom Telecom, ο κ. Padmanabhan ανέφερε: "Η διαδικασία προχωράει, θα χρειαστεί μερικούς μήνες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v