Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Συμφωνία 13 δισ. για το σκάνδαλο των ενυπόθηκων

Το ποσό-ρεκόρ των 13 δισ. δολαρίων φέρεται να συμφώνησε να καταβάλει η JPMorgan Chase προκειμένου να κλείσει η έρευνα για τα παράγωγα ενυπόθηκων δανείων. Οι τελικοί όροι του διακανονισμού βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

JPMorgan: Συμφωνία 13 δισ. για το σκάνδαλο των ενυπόθηκων

Σε διακανονισμό ύψους 13 δισ. δολαρίων, προκειμένου να κλείσει η έρευνα που αφορά στην κακή διαχείριση της πώλησης τίτλων που στηρίζονταν από ενυπόθηκα δάνεια, κατέληξε η JPMorgan Chase με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, μεταδίδουν οι Financial Times.

Το ύψος του διακανονισμού αποτελεί ρεκόρ για οποιαδήποτε μεμονωμένη εταιρεία, σημειώνουν οι FT. Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι εμπλεκόμενες πλευρές μετά από διαπραγματεύσεις πολλών εβδομάδων, βάζει τέλος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που οδήγησε την μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα στην ανακοίνωση για πρώτη φορά τριμηνιαίων ζημιών υπό τον CEO Jamie Dimon.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η τράπεζα αναμένεται να παραδεχθεί εσφαλμένους χειρισμούς, ωστόσο οι τελικοί όροι βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

Σημειώνεται ότι ο διακανονισμός είναι 2 δισ. δολάρια υψηλότερος από αυτόν που βρίσκονταν προηγουμένως υπό διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε την Παρασκευή το βράδυ με τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Dimon και του γενικού συμβούλου της τράπεζας Steve Culter, και του γενικού εισαγγελέα Eric Holder.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v