Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η κινεζική οικονομία

Ρυθμό ανάπτυξης 7,8% ανακοίνωσε η Κίνα για το τρίτο τρίμηνο. Ανοδικά βιομηχανική παραγωγή, λιανικές πωλήσεις και επενδύσεις παγίων.

Ανεβάζει ταχύτητα η κινεζική οικονομία

Μπαράζ οικονομικών μεγεθών δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη συνεπεία της πολιτικής του Πεκίνου για ώθηση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων σε υποδομές. Συγκεκριμένα η Κίνα αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 7,8% σε ετήσια βάση, από 7,5% το προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία είναι σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων όπως αποτυπώθηκαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο ρυθμός ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση διαμορφώθηκε στο 2,2% το τρίτο τρίμηνο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε το Σεπτέμβριο κατά 10,2% σε ετήσια βάση, ενώ τον Αύγουστο είχε αγγίξει ποσοστό ενίσχυσης 10,4%. Παρόλα αυτά, η ένδειξη του Σεπτεμβρίου είναι ανώτερη από το 10,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,3% σε ετήσια βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν καταγράφει ενίσχυση 13,4%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατά 13,5%.

Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο, οι επενδύσεις πάγιων στοιχείων ενεργητικού, εκτινάχθηκαν κατά 20,2% στο 9μηνο σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές ήταν οριακά πιο αισιόδοξοι προβλέποντας αύξηση 20,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v