Aργεντινή: Ετοιμάζει προσφυγή κατά ΕΕ στον WTO

Η Αργεντινή ετοιμάζει προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον WTO για τους δασμούς στο βιοντίζελ, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Aργεντινή: Ετοιμάζει προσφυγή κατά ΕΕ στον WTO

Η Αργεντινή ετοιμάζεται να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) για τους δασμούς στο βιοντίζελ, ανέφεραν στο Reuters δύο καλά πληροφορημένες πηγές. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί το Μπουένος Άιρες ότι χρησιμοποιεί αθέμιτες τακτικές για να επιδοτήσει τις πωλήσεις του καυσίμου σε τιμές κάτω από το κόστος στην Ευρώπη. Τον Μαϊο επέβαλε προσωρινούς δασμούς στις εισαγωγές βιοντίζελ από την Αργεντινή. 

Την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επεκτείνει τους δασμούς για πέντε χρόνια ακόμα, το μέγιστο δυνατό διάστημα με βάση τον ευρωπαϊκό νόμο. 

Πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι η Αργεντινή θα καταθέσει προσφυγή στον WTO, μόλις λάβει την απόφαση η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

"H ερμηνεία της Κομισιόν για την ρύθμιση στο αντι-ντάμπινγκ είναι εντελώς αυθαίρετη. H Koμισιόν κάνει κατάχρηση του γράμματος, του πνεύματος και του εύρους του εργαλείου της Ευρωπαίκής Ένωσης για το αντι-ντάμπινγκ" σημειώνεται στην προσφυγή, σημεία της οποίας έχει δει το Reuters.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v