Στρεβλώσεις στην αγορά εμπορευμάτων βλέπουν traders

Τraders που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέφεραν ότι δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις τιμές βάσης των εμπορευμάτων και στην διαδικασία με την οποία καθορίζονται. Πιθανή έρευνα των ρυθμιστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης και της Κομισιόν.

Στρεβλώσεις στην αγορά εμπορευμάτων βλέπουν traders

Οι traders εμπορευμάτων οι οποίοι αγοράζουν και πουλούν μέχρι και $5,67 τρισ. ανεπεξέργαστων πρώτων υλών κάθε χρόνο, υποστηρίζουν ότι οι τιμές βάσης των εμπορευμάτων είναι λανθασμένες στο 27% των περιπτώσεων.

Σε έρευνα του Bloomberg News που διενεργήθηκε τις τελευταίες οχτώ εβδομάδες, 85 traders και αναλυτές ανέφεραν ότι δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις τιμές του αργού πετρελαίου, των μεταλλευμάτων και των σιδηρομεταλλευμάτων.

Οι ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μπορεί να πραγματοποιήσουν έρευνα στις αγορές εμπορευμάτων, μετά τις έρευνες που έχουν διενεργήσει για την χειραγώγηση επιτοκίων, παραγώγων, συναλλάγματος και πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι οι τιμές βάσης για εκατοντάδες εμπορεύματα καθορίζονται μέσα από έρευνες ανώνυμων traders, οι οποίοι μπορεί να έχουν συμφέρον από το αποτέλεσμα των εκτιμήσεων.

Σε αντίθεση με τις τιμές των μετοχών, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο στα χρηματιστήριο για όλους τους επενδυτές, πολλές πρώτες ύλες αγοράζονται και πωλούνται ιδιωτικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v