Adobe: Στα χέρια hacker στοιχεία 2,9 εκατ. πελατών

Πρόκειται για μία από τις πλέον καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις. Εκλάπη και μέρος από τον πηγαίο κώδικα της Adobe. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι επίκεινται νέες επιθέσεις από hacker, ίσως και νέα γενιά ιών.

Adobe: Στα χέρια hacker στοιχεία 2,9 εκατ. πελατών

Η Adobe αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα μίας από τις πλέον καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις στον χώρο. Hacker απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία 2,9 εκατ. πελατών της Adobe, αλλά και μέρος από τον πηγαίο κώδικα που στηρίζει τα προϊόντα της.

«Με την κλοπή του πηγαίου κώδικα οι hackers θα μπορούσαν να εισβάλουν στα συστήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το λογισμικό της Adobe, εγείροντας έτσι τον κίνδυνο για νέες επιθέσεις» αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times επικαλούμενο γνώμες ειδικών. «Ουσιαστικά, αυτή η παραβίαση ανοίγει την πόρτα για μία νέα γενιά ιών, προβλημάτων και επιθέσεων» σχολιάζει το blog, Hold Security σε σχετικό post.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία των 2,9 εκατ. πελατών που απέκτησαν οι hacker, η ανακοίνωση της Adobe αναφέρει ότι πρόκειται για ονόματα, κωδικοποιημένες πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες και «άλλες πληροφορίες σχετικά με τις παραγγελίες των πελατών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v