Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FedEx Corp.: Στα 489 εκατ. δολ. τα κέρδη στο τρίμηνο

Τα έσοδα και τα κέρδη της FedEx αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ωθούμενα από ισχυρές επιδόσεις σε κάθε έναν από τους τομείς μεταφορών της εταιρείας.

FedEx Corp.: Στα 489 εκατ. δολ. τα κέρδη στο τρίμηνο

Η FedEx Corp. ανακοίνωσε κέρδη 1,53 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, που έληξε στις 31 Αυγούστου, σε σύγκριση με $1,45 ανά μετοχή το περασμένο έτος.

"Η αύξηση της συνολικής ζήτησης για το ευρύ, παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των λύσεών μας οδήγησε στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου", δήλωσε ο Frederick W. Smith, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, FedEx Corp.

"H FedEx Express συνεχίζει να δίνει έμφαση στη μείωση του κόστους, ενώ αντιμετωπίζει δύσκολες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, η FedEx Ground συνεχίζει να παράγει ισχυρή κερδοφορία από την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για τις υπηρεσίες της".

Σημειώνεται ότι η FedEx αντιπροσωπεύεται στην Ελληνική αγορά αποκλειστικά από την Orbit Couriers, εταιρεία του Ομίλου Ορφέας Βεϊνόγλου.

Αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Η FedEx Corp. ανέφερε τα ακόλουθα ενοποιημένα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο:
• Έσοδα 11,0 δισ. δολαρίων, αύξηση 2% από 10,8 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος
• Λειτουργικά έσοδα 795 εκατ. δολαρίων, ετήσια αύξηση 7% από 742 εκατ. δολάρια
• Λειτουργικό περιθώριο 7,2 %, από 6,9 % το προηγούμενο έτος
Καθαρά έσοδα 489 εκατ. δολαρίων, ετήσια αύξηση 7% από πέρυσι ($459 εκατ.)

Τα έσοδα και τα κέρδη αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ωθούμενα από ισχυρές επιδόσεις σε κάθε έναν από τους τομείς μεταφορών της εταιρείας. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν σημαντικές αντιξοότητες από τις επιπτώσεις της περασμένης χρονιάς, π.χ. από την καθυστέρηση συγχρονισμού που υπάρχει μεταξύ της αλλαγής τιμών και δεικτών επίναυλου καυσίμων και της αυτόματης προσαρμογής, καθώς και από μία λιγότερη ημέρα λειτουργίας.

Η FedEx επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους, με αύξηση κερδών ανά μετοχή από 7% σε 13% από τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα του περασμένου έτους. Η σύνοψη αυτή συνυπολογίζει τις προβλέψεις της αγοράς για τις τιμές των καυσίμων, αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ κατά 2,1% και αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 2,6%. Οι προβλέψεις για δαπάνες κεφαλαίου κατά το οικονομικό έτος 2014 παραμένουν στα $ 4 δις.

"Είμαστε αισιόδοξοι για την προοπτική κερδοφορίας στο σύνολο του έτλους μας, παρά τη χλιαρή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη", δήλωσε ο Alan B. Graf, Jr , εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της FedEx Corp. "Η FedEx Express συνέχισε να ενσωματώνει πρωτοβουλίες βελτίωσης των κερδών της κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι και δεσμευόμαστε στο στόχο για βελτίωση των λειτουργικών κερδών της FedEx Express κατά $1.6 δις μέχρι το τέλος της χρήσης 2016."


Για το πρώτο τρίμηνο, η FedEx Express ανέφερε:

• Έσοδα 6,61 δισ. δολαρίων, λίγο χαμηλότερο από το περσινό $ 6.630.000.000
• Λειτουργικά έσοδα 236 εκατ. δολαρίων, αύξηση έως και 14% από 207 εκατ. δολάρια ένα χρόνο πριν
• Λειτουργικό περιθώριο της τάξης του 3,6 % (από 3,1% το προηγούμενο έτος)

Τα έσοδα μειώθηκαν λόγω των χαμηλότερων εσόδων από τον επίναυλο καυσίμων και από μία λιγότερη ημέρα λειτουργίας. Στις ΗΠΑ, ο εγχώριος μέσος ημερήσιος όγκος δεμάτων αυξήθηκε κατά 1% ενώ στις τα εγχώρια έσοδα ανά πακέτο κυμαίνονται ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα, καθώς το υψηλότερο ποσοστό ανά λίβρα και το βάρος ανά πακέτο αντισταθμίστηκαν από χαμηλότερες επιβαρύνσεις στα καύσιμα.

Ο μέσος ημερήσιος όγκος διεθνών εξαγωγών αυξήθηκε κατά 4% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, το πρόγραμμα FedEx International Economy σημείωσε αύξηση κατά 15%, ενώ το πρόγραμμα FedEx International Priority σημείωσε ελαφριά πτώση. Τα έσοδα από τις διεθνείς εξαγωγές ανά πακέτο μειώθηκαν 4%, κυρίως λόγω της μείωσης των επιβαρύνσεων καυσίμων, χαμηλότερα επιτόκια και τη μετατόπιση της ζήτησης σε χώρες με χαμηλότερη ζήτηση διεθνών υπηρεσιών.

Τα λειτουργικά έσοδα και η αύξηση του κερδών περιορίστηκαν από τη σημαντική, αρνητική επίδραση της προσαύξησης στα καύσιμα και από μία λιγότερη ημέρα λειτουργίας.

Παρά τους περιορισμούς αυτούς, τα λειτουργικά αποτελέσματα βελτιώθηκαν λόγω των καλύτερων επιδόσεων των επιχειρήσεων με έδρα τις ΗΠΑ και τις χαμηλότερες δαπάνες για συνταξιοδοτικά προγράμματα. Η συνέχιση του εκσυγχρονισμού του στόλου των αεροσκαφών της εταιρείας οδήγησε σε χαμηλότερο κόστος συντήρησης, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από υψηλότερες αποσβέσεις .

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v