Hyundai: Καταργεί την υποδοχή αναπτήρα

H Hyundai αντικαθιστά τους αναπτήρες σε όλα τα νέα αυτοκίνητά της που κατασκευάζονται στην Νότια Κορέα, και πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο, με θύρες USB, σε μια κίνηση που αποτελεί την πρώτη ξεκάθαρη κατάργηση χρήσης αναπτήρα από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Hyundai: Καταργεί την υποδοχή αναπτήρα
Φαινόταν αρκετά καυτό ώστε να λιώσει το τιμόνι ή να ανοίξει τρύπα στο κάθισμα του συνοδηγού , αλλά με την γνώριμη πορτοκαλοκόκκινη λάμψη του, ο αναπτήρας αυτοκινήτου αποτελούσε για πολλές δεκαετίες ένα αξιόπιστο αξεσουάρ, ανεξαρτήτως μοντέλου ή μάρκας αυτοκινήτου.

Όχι όμως πια.

Όπως έγινε και με τον λεβιέ ταχυτήτων στο τιμόνι, έτσι και ο αναπτήρας φαίνεται ότι «τρώει πόρτα» από τα σύγχρονα αυτοκίνητα, για χάρη της αυξανόμενης χρήσης των φορητών ηλεκτρονικών gadgets.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Hyundai αντικαθιστά τους αναπτήρες σε όλα τα νέα αυτοκίνητά της που κατασκευάζονται στην Νότια Κορέα, και πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο, με θύρες USB, σε μια κίνηση που αποτελεί την πρώτη ξεκάθαρη κατάργηση χρήσης αναπτήρα από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Σημειώνεται πως ήδη ορισμένα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σήμερα δεν περιλαμβάνουν σταχτοδοχεία –η Chrysler ήταν η πρώτη που τα κατάργησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990- ενώ πλέον η υποδοχή του αναπτήρα χαρακτηρίζεται ως «βοηθητική θύρα ενέργειας» π.χ. για συστήματα GPS ή για μετατροπείς κανονικών βυσμάτων.

Η Hyundai θεωρεί πως με το να προσφέρει στους οδηγούς του σήμερα μια θήρα USB προπορεύεται της αγοράς. «Από την 1η Οκτωβρίου, όλα τα μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων και SUV που κατασκευάζονται για την κορεάτικη αγορά θα αντικαθιστούν τον αναπτήρα με μια θήρα USB» ανέφερε η εταιρεία στους Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v