Αλμούνια: Με το χέρι στη σκανδάλη εναντίον Gazprom

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν βρίσκεται η τιμολογιακή πολιτική του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα και η υιοθέτηση αντιμονοπωλιακών πρακτικών. Μετά από ένα χρόνο ερευνών, ο Αλμούνια δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Αλμούνια: Με το χέρι στη σκανδάλη εναντίον Gazprom

Έτοιμος να κινηθεί εναντίον της Gazprom με την κατηγορία της παραβίασης των αντιμονοπωλιακών κανόνων δηλώνει ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, σε μία κίνηση που πρακτικά απειλεί το ρωσικό ενεργειακό κολοσσό με πρόστιμο έως 15 δισ. δολ.

Η Κομισιόν ξεκίνησε την έρευνα εναντίον της Gazprom πριν από περίπου ένα χρόνο με εφόδους στα γραφεία της σε πολλές πρωτεύουσες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, δηλώνοντας ότι υπάρχουν αναφορές για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά. Επί τάπητος τέθηκε η ελεύθερη ροή φυσικού αερίου στην Ευρώπη και κυρίως οι πρακτικές τιμολόγησης της Gazprom

"Θα ήταν πρώιμο να περιμένει κανείς πότε θα γίνουν τα επόμενα βήματα σε αυτή την έρευνα, αλλά έχουμε κινηθεί τώρα στη επόμενη φάση της κοινοποίησης των αιτιάσεων" δήλωσε ο κ. Αλμούνια μιλώντας σε συνέδριο στη Λιθουανία. 

Επεσήμανε ότι η έρευνα αφορά τις κινήσεις της Gazprom σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Βουλγαρία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v