Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι περιμένουν οι αγορές από το Μάριο Ντράγκι

Οι προβλέψεις για επιτόκια και νέο πρόγραμμα LTRO από τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τι περιμένουν οι αγορές από το Μάριο Ντράγκι

«Με τη δύναμη του λόγου και όχι με νέα μέτρα πολιτικής θα προσπαθήσει ο Μάριο Ντράγκι να καθοδηγήσει την οικονομία της ευρωζώνης στα πρώτα βήματα της οικονομικής ανάκαμψης» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg αναφερόμενο στις προσδοκίες από τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικά χαμηλό επιτόκιο του 0,5%. Εκτιμούν επίσης πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στη νομισματική πολιτική της ευρωτράπεζας, παρά το ότι ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνέντευξη Τύπου τον προηγούμενο μήνα, δήλωσε πως είναι πιθανό να υπάρξει νέο πρόγραμμα φτηνών δανείων LTRO. 

«Είναι προφανές ότι πλέον η επικοινωνία είναι το προτιμητέο εργαλείο της ΕΚΤ εδώ και λίγος μήνες» εξηγεί ο Κρίστιαν Σουλτς, της Berenberg και συμπληρώνει: «Ο Ντράγκι θα συνεχίσει να κινείται με λόγια και όχι με έργα. Θα πει και πάλι ότι τα LTRO είναι επί τάπητος ίσως ακόμη και τον επόμενο χρόνο, αλλά δεν περιμένω κάποια συγκεκριμένη ενέργεια σήμερα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v