Κύπρος: Σήμερα τα σπουδαία για το Οικόπεδο 12

Ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έχει συγκαλέσει σύσκεψη εκπροσώπων κομμάτων για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρώτης επιβεβαιωτικής γεώτρησης.

Κύπρος: Σήμερα τα σπουδαία για το Οικόπεδο 12
Σημαντική η σημερινή μέρα για τα ενεργειακά ζητήματα καθώς αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της πρώτης επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι ανακοινώσεις από Noble και Delek προγραμματίζονται για το απόγευμα ενώ αναμένεται και ταυτόχρονη ανακοίνωση από την κυπριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Stockwatch, ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έχει συγκαλέσει σύσκεψη εκπροσώπων κομμάτων για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα.

Πριν λίγες μέρες είχε διαρρεύσει σε μερίδα του Τύπου ότι η ποσότητα φυσικού αερίου αναμένεται να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη.

Το Δεκέμβριο του 2011 η κυπριακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι με βάση τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης το κοίτασμα φυσικού αερίου «εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ των 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, με μέσο όρο τα 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια».

Τα δημοσιεύματα της περασμένης βδομάδας έκαναν λόγο για κοίτασμα μικρότερο των 5 τρισ.

Οι ειδικοί διαμηνύουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και επισημαίνουν ότι οι σχεδιασμοί για την κατασκευή και λειτουργία του τερματικού υγροποίησης πρέπει να συνεχιστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v