Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες η Google

«Έχουμε φτάσει σε σημείο-κλειδί στη συγκεκριμένη υπόθεση» δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια. Οι αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης που περιλαμβάνει η βελτιωμένη πρόταση. H απειλή επιβολής προστίμου 5 δισ. δολαρίων.

Κοντά σε συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες η Google

Κοντά σε διακανονισμό με τις Βρυξέλλες βρίσκεται η Google καθώς κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση. Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο αφήνοντας να εννοηθεί πως επίκειται συμβιβαστική λύση.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο-κλειδί στη συγκεκριμένη υπόθεση» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Εάν η έρευνά μας σε αυτήν τη βελτιωμένη πρόταση είναι ικανοποιητική, τότε μπορούμε να καταλήξουμε σε επίσημη απόφαση την προσεχή άνοιξη. Νομίζω ότι ο δρόμος του συμβιβασμού είναι η καλύτερη επιλογή».

Η Google, υπό την απειλή προστίμου 5 δισ. δολ., πρότεινε αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης για το διαδίκτυο ώστε να απαντήσει στις καταγγελίες για μπλοκάρισμα των ανταγωνιστών, εκ των οποίων και η Microsoft. Μεταξύ των μέτρων που προτείνει είναι να παρέχονται link για τουλάχιστον τρεις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης, αλλά και να καταστεί ευκολότερο για τους διαφημιζόμενους να μεταφέρουν τις καμπάνιες τους σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v