ΒΡ: Μελετά μακροχρόνιο συμβόλαιο με Rosneft

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι όροι της συμφωνίας της ΒΡ θα είναι διαφορετικοί από εκείνους που έχει η Rosneft με τους οίκους εμπορίας, καθώς εξάλλου η ΒΡ είναι μέτοχος του ενός πέμπτου της ρωσικής εταιρίας.

ΒΡ: Μελετά μακροχρόνιο συμβόλαιο με Rosneft

Η BP μελετά να γίνει η πρώτη μεγάλη πετρελαϊκή επιχείρηση που θα αποκτήσει μακροχρόνιο συμβόλαιο αγοράς πετρελαίου από την Rosneft, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του Reuters.

Ήδη, κατά την φετινή χρονιά μια σειρά οίκοι εμπορίας εμπορευμάτων εξασφάλισαν συμβόλαια για μεγάλες ποσότητες πετρελαίου από τον ενεργειακό «πρωταθλητή» του Κρεμλίνου.

Συγκεκριμένα οι εμπορικοί οίκοι Glencore, Vitol και Trafigura έκλεισαν συμβόλαια δανεισμού της Rosneft με 11,5 δισ. δολ. σε αντάλλαγμα για παροχή πετρελαίου επί πέντε χρόνια.

Ωστόσο οι μεγάλες πετρελαϊκές αποφεύγουν μέχρι στιγμής τέτοιου είδους συμβόλαια και προτιμούν να αγοράζουν το ρωσικό αργό πετρέλαιο από τις δημοπρασίες στην αγορά spot.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι όροι της συμφωνίας της ΒΡ θα είναι διαφορετικοί από εκείνους που έχει η Rosneft με τους οίκους εμπορίας, καθώς εξάλλου η ΒΡ είναι μέτοχος του ενός πέμπτου της Rosneft.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v