Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο CEO της Intesa Sanpaolo

Ο Ενρίκο Κουτσιάνι παραιτήθηκε από το τιμόνι της Intesa Sanpaolo. Σε ρήξη με τους μετόχους περί στρατηγικής στην έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ.. Ακολουθεί και ο CEO της Telecom Italia.

Παραιτήθηκε ο CEO της Intesa Sanpaolo

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Intesa Sanpaolo, καθώς ήρθε σε σύγκρουση με τους μετόχους της εταιρείας για τα απογοητευτικά αποτελέσματα της μεγαλύτερης λιανικής τράπεζας της Ιταλίας.
«Ο Ενρίκο Κουτσιάνι παραιτείται από τη γενική διεύθυνση και από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού και του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, o κ. Κουτσιάνι, πρώην στέλεχος της Allianz που βρέθηκε στο τιμόνι της Intesa μόλις 21 μήνες φέρεται να έχει έρθει σε ρήξη με τους μετόχους της τράπεζας που, είναι δυσαρεστημένοι με την απόδοση της Intesa υπό τη δική του καθοδήγηση. «Πηγές προσκείμενες στους μετόχους αναφέρουν ότι ο κ. Κουτσιάνι δεν έχει πείρα σε τραπεζικά και πως αυτά τα δύο χρόνια δεν κατάφερε να καταλήξει σε μία στρατηγική για να βοηθήσει την τράπεζα να αντιμετωπίσει την ύφεση». αναφέρουν οι FT. Τα έσοδα της Intesa μειώθηκαν κατά 75% το δεύτερο τρίμηνο, στα 116 εκατ. ευρώ. Όπως όλες οι ιταλικές τράπεζες, έτσι και η Intesa αντιμετωπίζει πρόβλημα σημαντικής ενίσχυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Άτομο που πρόσκειται στον κ. Κουτσιάνι αναφέρει ότι ο ίδιος αρνείται την κατηγορία περί στρατηγικής αποτυχίας και δηλώνει πως το διοικητικό του στυλ επικεντρώνεται στην αγορά και συγκρούστηκε με τους παραδοσιακούς Ιταλούς μετόχους και τον 80χρονο πρόεδρο Τζιοβάνι Μπατζόλι ο οποίος προωθεί τον αποκαλούμενο καπιταλισμό προσωπικών επαφών» συμπληρώνουν οι FT.

«Το δρόμο της παραίτησης αναμένεται να ακολουθήσει και ο Φράνκο Μπερναμπέ, ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia, ο οποίος επίσης ήρθε σε ρήξη με τους μετόχους» αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν: «ο κ. Μπερναμπέ αναμένεται να καταθέσει την παραίτησή του στη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου στις 3 Οκτωβρίου καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη γα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον υπερχρεωμένο όμιλο, αναφέρει πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v