Bέλγιο: Σκάνδαλο διαφθοράς στην Delhaize

Επτά ύποπτοι και πέντε εταιρείες εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο είχε σαν θύμα τη βελγική αλυσίδα σουπερμάρκετ Delhaize.

Bέλγιο: Σκάνδαλο διαφθοράς στην Delhaize

Η βελγική αλυσίδα σουπερμάρκετ Delhaize βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκονται συνολικά πέντε εταιρείες. 

Όπως μεταδίδει η βελγική οικονομική εφημερίδα De Tijd, εισαγγελέας των Βρυξελλών έχει απαγγείλει κατηγορίες σε επτά υπόπτους και πέντε εταιρείες για δωροδοκία, παραποίηση στοιχείων, πλαστογραφία, απάτη και σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

Βασικός ύποπτος είναι ο 62χρονος Hugo J, πρώην manager της Delhaize και υπεύθυνος για τις συναλλαγές με τους εργολάβους που κατασκεύαζαν και συντηρούσαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις της βελγικής εταιρείας. 

Σύμφωνα με την De Tijd, στην υπόθεση εμπλέκεται και συνεργάτης του Hugo J, o μηχανικός Ludo D.

Με βάση το κατηγορητήριο και οι δύο άνδρες λάμβαναν για μια εικοσαετία διάφορα "δώρα" από τους εργολάβους, με τη μορφή μετρητών, ταξιδιών και εισιτηρίων για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Οι κατηγορούμενοι παραποιούσαν τιμολόγια για να χρεώνουν τις απολαβές αυτές στην Delhaize. 

Ικανοποίηση από Delhaize

H λίστα με τις κατασκευαστικές εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που έχει στα χέρια του ο Βέλγος εισαγγελέας, αλλά η Delhaize δήλωσε ικανοποιημένη που θα διεξαχθεί δίκη για να καταλογιστούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους. 

"Η Delhaize είναι ικανοποιημένη που η υπόθεση αυτή θα φτάσει στο δικαστήριο" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Delhaize Roel Dekevler, τονίζοντας ότι ο όμιλος αποτελεί το θύμα στο σκάνδαλο αυτό. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v