Παραβίασαν το σύστημα ασφαλείας του iPhone 5S

Εάν οι ισχυρισμοί επιβεβαιωθούν, θα φέρουν σε αμηχανία την Apple, η οποία «στοιχηματίζει» ότι το σκάνερ αυτό θα κάνει τα νέα της μοντέλα να ξεχωρίσουν από τα αντίστοιχα της Samsung Electronics.

Παραβίασαν το σύστημα ασφαλείας του iPhone 5S

Ομάδα Γερμανών χάκερς ισχυρίζεται ότι «έσπασε» το σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone την Κυριακή, δυο μόλις ημέρες αφότου η Apple λανσάρισε την τεχνολογία που υπόσχεται καλύτερη προστασία των συσκευών, μεταδίδει το Reuters.

Εάν οι ισχυρισμοί επιβεβαιωθούν, θα φέρουν σε αμηχανία την Apple, η οποία «στοιχηματίζει» ότι το σκάνερ αυτό θα κάνει τα νέα της μοντέλα να ξεχωρίσουν από τα αντίστοιχα της Samsung Electronics και άλλων εταιρειών που «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android.

Εκπρόσωποι της Apple δεν σχολίασαν.

Η ομάδα Chaos Computing Club (ή CCC), μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ομάδες χάκερς παγκοσμίως, ανάρτησε βίντεο στην ιστοσελίδα της στην οποία φαίνεται κάποιος να αποκτά πρόσβαση σε ένα iPhone 5S χρησιμοποιώντας κατασκευασμένο αποτύπωμα. Στο site περιγράφεται το πώς τα μέλη της βιομετρικής ομάδας των CCC «έσπασαν» το σκάνερ. Σύμφωνα με την ομάδα, αυτό έγινε προκειμένου να καταρρίψουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «θαύμα», και τα οποία υπονοούσαν ότι το σύστημα αυτό θα ήταν δύσκολο να «σπάσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v