Αρχικό αίτημα για δημόσια εγγραφή από το Twitter

Αρχίζει την διαδικασία που οδηγεί στο χρηματιστήριο.

Αρχικό αίτημα για δημόσια εγγραφή από το Twitter

Το έγγραφο S-1 υπέβαλε το Twitter στις αμερικανικές αρχές τερματίζοντας τις φημολογίες των τελευταίων ημερών για τη δημόσια εγγραφή του . «Εμπιστευτικά καταθέσαμε το S 1 στη SEC για την προσχεδιασμένη ΙΡΟ» ήταν το twit στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους κανόνες της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς οι επιχειρήσεις που ορίζονται ως γρήγορα αναπτυσσόμενες μπορούν να υποβάλουν το συγκεκριμένο έγγραφο εμπιστευτικά υπό την προϋπόθεση ότι ο ετήσιος τζίρος τους είναι κάτω από 1 δισ. δολάρια. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία παρά μόνο 21 ημέρες πριν αρχίσει το roadshow για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Σε ιδιωτικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια του έτους, εκ των οποίων και μία πώληση μετοχών στη BlackRock, το Twitter αποτιμήθηκε στα 10 δισ. δολ.. Στη Silicon Valley όμως, λέγεται ότι σε αυτή τη δημόσια εγγραφή μπορεί τελικά να αποτιμηθεί και στα 15 δισ. δολ.

Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα δύο δημοφιλέστερα site κοινωνικής δικτύωσης, που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και ενημερωνόμαστε, με περισσότερους από 200 εκατ. ενεργούς χρήστες και πλέον, ένα αποδοτικό επιχειρηματικό μοντέλο. Τo Twitter ξεκίνησε το 2006, από τον Jack Dorsey, που παραμένει πρόεδρος της εταιρείας, με το post: «Απλώς ξεκινάω το twtrr μου». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EMarketer, φέτος αναμένεται να διπλασιάσει τα έσοδά του στα 538 εκατ. δολ.

«Η χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης υποδεικνύει ότι η δημόσια εγγραφή μπορεί να γίνει πριν τα τέλη του έτους» σχολιάζουν και οι Financial Times. Ως προς την τιμή των μετοχών, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. «Σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τραπεζίτες της Wall Street κατά τους προηγούμενους μήνες, το Twitter δήλωνε ότι θέλει αυτή η δημόσια εγγραφή να είναι χαμηλού προφίλ ώστε να αποφύγει τα λάθη που έκανε το Facebook, όπου οι υπερβολικές συζητήσεις οδήγησαν σε εξαιρετικά υψηλή τιμή εκκίνησης» σχολιάζουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v