Κομισιόν: Πρόταση για ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών

Πακέτο μέτρων για την δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ παρουσίασε την Τετάρτη η Κομισιόν. Εναρμόνιση στις πωλήσεις συχνοτήτων και δικαίωμα βέτο για την Κομισιόν. Ανώτατο όριο χρέωσης στις διασυνοριακές συνομιλίες.

Κομισιόν: Πρόταση για ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών

Η Κομισιόν κατέθεσε την Τετάρτη πρόταση για μια ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πτώση των εσόδων στον κλάδο και το άνοιγμα της ψαλίδας από τις επιχειρήσεις στην Ασία και τις ΗΠΑ. 

Όπως μεταδίδει το Reutres, η πρόταση προβλέπει την καλύτερη εναρμόνιση στις πωλήσεις συχνοτήτων (radio spectrum) μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και την δυνατότητα επιβολής βέτο από την Κομισιόν. 

Η πρόταση περιλαμβάνει ακόμα την επιβολή ανώτατου ορίου στη χρέωση των διασυνοριακών τηλεφωνικών συνομιλιών. Επιπλέον οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που θα ταξιδεύουν εντός της ΕΕ δεν θα πληρώνουν για εισερχόμενες κλήσεις από την 1η Ιουλίου.  

Η Κομισιόν αναφέρει στην πρόταση ότι θα διαβουλευθεί για την δυνατότητα δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής στην αγορά τηλεπικοινωνιών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v