ΕΚ: Συμφωνία με ΕΚΤ για την εποπτεία τραπεζών

Σε συμφωνία για τον ενιαίο τραπεζικό επόπτη της ευρωζώνης κατέληξαν την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΕΚ: Συμφωνία με ΕΚΤ για την εποπτεία τραπεζών

To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεπέρασαν την Τρίτη τις διαφωνίες τους σχετικά με τον ενιαίο τραπεζικό επόπτη, ανοίγοντας το δρόμο για την έγκριση των νέων κανονισμών που θα επιτρέψουν στην ΕΚΤ να αναλάβει την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Οι Ευρωβουλευτές είχαν προειδοποιήσει ότι θα καθυστερήσουν την έγκριση της εποπτείας των τραπεζών της ευρωζώνης από την ΕΚΤ, ζητώντας από την κεντρική τράπεζα να δεχθεί μεγαλύτερο έλεγχο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο νέο της ρόλο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών, οι πιέσεις του Κοινοβουλίου είχαν συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Ωστόσο αργά την Τρίτη, η ΕΚΤ επιβεβαίωσε πως υπάρχει συμφωνία μετά από τηλεφωνική διαπραγμάτευση μεταξύ του Μάρτιν Σουλτς και του Μάριο Ντράγκι. 

"Υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Κοινοβουλίου και της ΕΚΤ" ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για θετική ψήφο στη συνεδρίαση της Πέμπτης. 

Κοινοβουλευτική πηγή σημείωσε στο Reuters πως η συμφωνία επιτεύχθηκε επί τη βάση πως το νέο εποπτικό σώμα θα προσφέρει σε εμπιστευτική βάση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λεπτομέρειες για τις αποφάσεις που λαμβάνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v