Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Ανεβάζει τον πήχη για Γαλλία, Γερμανία

Σε αναβάθμιση προβλέψεων ανάπτυξης για Γαλλία και Γερμανία προχωρά ο ΟΟΣΑ. Καλεί ωστόσο την ΕΚΤ να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων. Υποβάθμιση προβλέψεων για ΗΠΑ στο 1,7% για το 2013.

ΟΟΣΑ: Ανεβάζει τον πήχη για Γαλλία, Γερμανία

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης προχωρά ο ΟΟΣΑ, αν και τονίζει ότι τα βήματα που γίνονται στη Γηραιά Ήπειρο δεν είναι ακόμη σημαντικά και επισημαίνει πως σε διεθνές επίπεδο, η ανάπτυξη παραμένει υποτονική. 

Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η Γαλλία θα καταγράφει ανάπτυξη 0,3% φέτος, έναντι αρχικής πρόβλεψης για συρρίκνωση 0,3%. Επίσης η Γερμανία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί φέτος κατά 0,7% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 0,4%. Καλεί ωστόσο την ΕΚΤ να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, τονίζοντας ότι ειδικότερα οι οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου χρειάζονται χαλαρή νομισματική πολιτική. 

Πόσο μάλλον, όταν η κατάσταση σε διεθνές επίπεδο παραμένει αμφίρροπη. Ο ΟΟΣΑ άλλωστε, προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την αμερικανική οικονομία, προβλέποντας ανάπτυξή 1,7% φέτος έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9%.  

"Η πρόταση κατακλείδα είναι πως οι προηγμένες οικονομίες αναπτύσσονται περισσότερο και οι αναπτυσσόμενες λιγότερο" δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης του ΟΟΣΑ, Πιερ Κάρλο Πάντοαν. Για την Ιαπωνία προβλέπεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα αγγίξει το 1,6% - κυρίως λόγω της μαζικής στήριξης από την κεντρική τράπεζα της χώρας, ενώ η Κίνα εκτιμάται ότι θα καταγράψει ανάπτυξη 7,4%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v