Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε.: Προς συστάσεις σε 3 χώρες για τζόγο

Επίσημη προειδοποίηση θα λάβουν αύριο η Γαλλία, η Ιταλία και η Αυστρία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τις περιοριστικές ρυθμίσεις που επιβάλλουν στην αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Ε.Ε.: Προς συστάσεις σε 3 χώρες για τζόγο
Επίσημη προειδοποίηση θα λάβουν αύριο η Γαλλία, η Ιταλία και η Αυστρία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τις περιοριστικές ρυθμίσεις που επιβάλλουν στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, σε μια νέα εξέλιξη στην ”άγρια” μάχη που διεξάγεται ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αθλητικών στοιχημάτων και τζόγου.

Η παρέμβαση που αναμένεται να κάνει ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Charlie McCreevy θα δημιουργήσει ελπίδες σε μια βιομηχανία η οποία έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα από τα ρυθμιστικά εμπόδια που συναντά αλλά και τη σύλληψη κορυφαίων στελεχών του κλάδου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (τον περασμένο μήνα στο Παρίσι συνελήφθησαν δύο στελέχη της αυστριακής Bwin για παράβαση των εθνικών ρυθμίσεων περί τζόγου).

Οι προσφυγές κατά των τριών παραπάνω χωρών είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ανάλογες με εκείνες που είχε κάνει ο κ. McCreevy κατά επτά κρατών–μελών τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο, οι χώρες–μέλη έχουν δικαίωμα να περιορίζουν τους φορείς τυχερών παιγνίων, αλλά οι περιορισμοί δεν είναι δυνατόν να δικαιολογούνται απλώς με το επιχείρημα της προστασίας των εσόδων του εθνικού κλάδου τυχερών παιχνιδιών και των μονοπωλίων λαχειοφόρων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v