Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GS: Υποβαθμίζει νομίσματα της αναδυόμενης Ασίας

H Goldman υποβάθμισε τους τριμηνιαίους, εξαμηνιαίους και δωδεκάμηνους στόχους της για το ρινγκίτ της Μαλαισίας, το μπατ της Ταϊλάνδης και τη ρουπία της Ινδονησίας.

GS: Υποβαθμίζει νομίσματα της αναδυόμενης Ασίας
Συνέχεια της αναταραχής στα νομίσματα των ασιατικών αναδυόμενων αγορών βλέπει η Goldman Sachs, η οποία προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα νομίσματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, υποβάθμισε τους τριμηνιαίους, εξαμηνιαίους και δωδεκάμηνους στόχους της για το ρινγκίτ της Μαλαισίας, το μπατ της Ταϊλάνδης και τη ρουπία της Ινδονησίας.

Τα νομίσματα έχουν υποχωρήσει σημαντικά λόγω των εκτιμήσεων για τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed.

Το μεγαλύτερο πλήγμα αναμένεται να το δεχθεί η ρουπία, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια στις ανεπτυγμένες αγορές, κατά την Goldman Sachs.

Ο οίκος εκτιμά πως η ρουπία θα υποχωρήσει σε 11.800 ρουπίες/δολάριο το επόμενο έτος, σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο για 10.500 ρουπίες/δολάριο. Αυτό υποδηλώνει πτώση 9% από τα τρέχοντα επίπεδα του 10.830.

Η ρουπία άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων τουλάχιστον ετών την Παρασκευή, με απώλειες 12% από την αρχή του έτους.

Ο πληθωρισμός στην Ινδονησία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ΝΑ. Ασίας, εκτινάχθηκε στο 8,61% τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών. Η κεντρική τράπεζα της χώρας απάντησε με αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης φέτος στο 6,5%. Ήταν η πρώτη ασιατική κεντρική τράπεζα που προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων από τον Ιούνιο του 2011.

Όμως, η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής φαίνεται πως δεν έκανε πολλά για να περιορίσει την πτώση της ρουπίας. Η Goldman Sachs εκτιμά πως η Τράπεζα της Ινδονησίας θα αυξήσει και πάλι τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την περαιτέρω διολίσθηση του νομίσματος, όμως εκτιμά πως αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Για το ρινγκίτ της Μαλαισίας, η Goldman αναμένει περαιτέρω διολίσθηση έναντι του δολαρίου, στα 3,4 ρινγκίτ/δολάριο, τους επόμενους τρεις μήνες, υποδηλώνοντας πτώση περίπου 3% από τα τρέχοντα επίπεδα και έναντι 3,2% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Η νέα ετήσια δωδεκάμηνη πρόβλεψη για το μπατ της Ταϊλάνδης είναι ότι θα υποχωρήσει στα 32 μπατ/δολάριο, 4% χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v