Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Ζητεί βελτίωση κεφαλαιακού προγραμματισμού

Η Fed αναφέρει ότι όλες οι τράπεζες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ένα ή παραπάνω από τα κρίσιμα σημεία που εξετάζει στα stress test.

Fed: Ζητεί βελτίωση κεφαλαιακού προγραμματισμού

Λίγο πριν την διεξαγωγή του νέου κύκλου stress test σε αμερικανικές τράπεζες, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve εντόπισε ελλείψεις και στις 18 τράπεζες που έχουν συμμετάσχει στα προηγούμενα stress test και συνέστησε στους οίκους να βελτιώσουν τον κεφαλαιακό σχεδιασμό τους.

Πέρσι είχαν εξεταστεί 18 χρηματοπιστωτικοί οίκοι για την αντοχή τους αλλά φέτος ο αριθμός έχει ανέβει στις 30.

Αυτές οι 30 τράπεζες θα πρέπει να περάσουν τα stress test και να λάβουν την έγκριση της κεντρικής τράπεζες αν θέλουν να κάνουν επαναγορές μετοχών ή να προσφέρουν μερίσματα.

Η Fed αναφέρει ότι όλες οι τράπεζες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ένα ή παραπάνω από τα εξής σημεία: Λογιστικό έλεγχο σε κινδύνους που σχετίζονται με συγκεκριμένες δραστηριότητες κάθε τράπεζας, απουσία διαδικασιών για την παραγωγή προβλέψεων για ζημίες, έσοδα ή δαπάνες καθώς και «όχι αρκετά αυστηρή» διοίκηση ή έλεγχο στην διαδικασία κεφαλαιακού προγραμματισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v