Samsung: Σεπτέμβρη το νέο smartwatch «Galaxy Gear»

Με την παρουσίαση του νέου έξυπνου ρολογιού της, Galaxy Gear, στις αρχές Σεπτέμβρη, θα προσπαθήσει η Samsung να πάρει προβάδισμα έναντι της Apple. Τι προσφέρει η νέα συσκευή και ποιες προκλήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν τα... smartwatches.

Samsung: Σεπτέμβρη το νέο smartwatch «Galaxy Gear»

Η Samsung ετοιμάζεται να προσπεράσει την Apple στον αγώνα για το ποιος θα φέρει μια νέα συσκευή «που θα φοριέται» στην αγορά, καθώς η κορεάτικη εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα καινούριο έξυπνο ρολόι στις αρχές του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με πηγές, η Samsung θα προωθήσει στην αγορά το έξυπνο ρολόι Galaxy Gear, στις αρχές Σεπτέμβρη, πριν από την έκθεση IFA του Βερολίνου. Από την άλλη μεριά η Apple, δεν αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της συσκευή, το iWatch, μέχρι το νέο έτος.

Μένει να αποδειχθεί, αν κάποια από τις δυο εταιρείες μπορεί να ξεπεράσει τις προκλήσεις σε ότι αφορά τη χρηστικότητα, το μέγεθος της οθόνης και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, θέματα στα οποία τα προηγούμενα έξυπνα ρολόγια υπέφεραν.

Αν και δεν ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που πρόσφερε τη δυνατότητα περιήγησης στο ίντερνετ ή εφαρμογές, το ντεμπούτο του iPhone το 2007 οδήγησε σε τεράστια ανάπτυξη την αγορά έξυπνων τηλεφώνων, στην οποία οι δυο εταιρείες, πλέον, κυριαρχούν. Στις υψηλής τεχνολογίας συσκευές, όπως τα tablets, η Samsung τείνει να ακολουθεί το προβάδισμα της Apple, μια τακτική που έχει οδηγήσει σε μεγάλες συγκρούσεις για τις πατέντες, ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Στην «πληροφορική που φοριέται», η οποία αντιμετωπίζεται από πολλούς ως η νέα μεγάλη τάση στις φορητές συσκευές, η Samsung μπορεί να πάρει το πλεονέκτημα έναντι της αντιπάλου της, αν πείσει τους καταναλωτές ότι χρειάζονται μια τέτοια συσκευή. Νωρίτερα, τα έξυπνα ρολόγια των Sony (SmartWatch), και Microsoft, (Spot watch), αγωνίστηκαν να το καταφέρουν αυτό.

Αν και δεν είναι εμφανές τι ακριβώς θα κάνει το iWatch, το Galaxy Gear της Samsung λέγεται ότι θα μπορεί να δείχνει μηνύματα και ειδοποιήσεις από ένα συνδεδεμένο έξυπνο τηλέφωνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v