Mintel:Διπλάσιες οι e-πωλήσεις στην Ευρώπη το 2018

Μεγάλη άνοδο των ηλεκτρονικών λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη, αναμένει η Mintel. Προβλέπει διπλασιασμό τους στα 323 δισ. ευρώ ως το 2018. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές. Ακόμα πιο γρήγορη ανάπτυξη της Amazon βλέπει η εταιρεία.

Mintel:Διπλάσιες οι e-πωλήσεις στην Ευρώπη το 2018

Οι ηλεκτρονικές λιανικές πωλήσεις στην Ευρώπη, αναμένεται να διπλασιαστούν στα 323 δισ. ευρώ (428,51 δισ. δολάρια) μέχρι το 2018, με την Amazon.com Inc, να προβλέπεται να αναπτυχθεί ακόμα πιο γρήγορα σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς "Mintel".

H Mintel, προβλέπει ότι η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία θα παραμείνουν μακράν οι μεγαλύτερες αγορές για ηλεκτρονικές πωλήσεις έως το 2018, παρόλο που η Ολλανδία, η Ισπανία και η Πολωνία θα αναπτυχθούν με πιο γρήγορο ρυθμό, ενώ Νορβηγία και Σουηδία έχουν την υψηλότερη κατά κεφαλήν καταναλωτική δαπάνη για ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Υπάρχει βαθιά διαίρεση μεταξύ Βορρά-Νότου σε σχέση με το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους αναλυτές της Mintel. Επιπλέον παρατηρούν ότι η διείσδυση των e-πωλήσεων στη Γαλλία, υπολείπεται κατά πέντε χρόνια σε σχέση με Γερμανία και Βρετανία και οι Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιταλία είναι ακόμα πιο πίσω.

Σύμφωνα με τη Mintel, η Amazon αυξάνει το προβάδισμα της στην Ευρώπη, επεκτείνοντας το μερίδιο αγοράς της στο 9,8% το 2012 από 9,2% το 2011, την ίδια ώρα που η γερμανική Otto - ο πιο κοντινός της αντίπαλος – είδε το μερίδιο της να υποχωρεί στο 3,3% από 3,9%.Ακόμα, προσδοκά ότι η Amazon θα μπορούσε να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v