ThyssenKrupp: Ψάχνει αγοραστές για τις θυγατρικές

Παράλληλα, η ThyssenKrupp βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να καταφέρει να διασώσει πιστωτικές γραμμές 2,5 δισ. ευρώ που οι τελευταίες απειλούν να κλείσουν.

ThyssenKrupp: Ψάχνει αγοραστές για τις θυγατρικές

Η γερμανική χαλυβουργική ThyssenKrupp είδε τα οικονομικά της μεγέθη να συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία το γ’ τρίμηνο του έτους και αναζητεί λύση μέσα από την πώληση ζημιογόνων θυγατρικών στην αμερικανική ήπειρο.

Ο υπερχρεωμένος όμιλος αναζητά αγοραστή, μάταια έως τώρα, για τις μονάδες στη Αλαμπάμα και τη Βραζιλία. Οι ζημιές τρίτου τριμήνου έχουν φτάσει τα 362 εκατομμύρια ευρώ και η ThyssenKrupp βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να καταφέρει να διασώσει πιστωτικές γραμμές 2,5 δισ. ευρώ που οι τελευταίες απειλούν να κλείσουν.

Ο όμιλος έχτισε τη χαλυβουργία της Βραζιλίας προ επταετίας ποντάροντας στο χαμηλό κόστος παραγωγής. Ο πληθωρισμός, όμως, σε συνδυασμό με την ανατίμηση του νομίσματος «χάλασε» τα σχέδια, ενώ ακολούθησε η σημαντική μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ.

Η ThyssenKrupp βρίσκεται σε επαφές με την βραζιλιανική Siderurgica Nacional. Στις επιλογές που βρίσκονται υπό εξέταση είναι η πώληση μόνο της μονάδας στις ΗΠΑ, κάτι που ωστόσο θα αφήσει τον γερμανικό όμιλο με την πολύ περισσότερο ζημιογόνα θυγατρική του στη Βραζιλία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v