Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Σκέψεις για μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων

Η εφημερίδα Nikkei υποστηρίζει πως ο Abe έχει ζητήσει μελέτη για την μείωση της εταιρικής φορολόγησης, ως έναν τρόπο για να αμβλύνει το βάρος που θα επωμιστούν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις και προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Ιαπωνία: Σκέψεις για μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων προκειμένου να αντισταθμίσει την πιθανή οικονομική επιβάρυνση της σχεδιαζόμενης –σε δυο φάσεις- αύξησης της φορολογίας των πωλήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Nikkei.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο Abe έχει ζητήσει μελέτη για την μείωση της εταιρικής φορολόγησης, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 38,01% και είναι μια από τις υψηλότερες στον βιομηχανοποιημένο κόσμο, ως έναν τρόπο για να αμβλύνει το βάρος που θα επωμιστούν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις και προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα μπορούσε να τονώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι πιθανό να ταχθούν κατά της μείωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v