Deutsche Telekom: Αύξηση κερδών 10% στο τρίμηνο

Ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε αύξηση εσόδων και κερδών στο τρίμηνο. Υποβαθμίζει όμως, τον ετήσιο στόχος κερδοφορίας. Αιτία οι αυξημένες δαπάνες για την ενίσχυση της T-Mobile, που ήδη δείχνει τα πρώτα θετικά σημάδια.

Deutsche Telekom: Αύξηση κερδών 10% στο τρίμηνο

Η Deutsche Telekom αν και ανακοίνωσε αύξηση εσόδων και κερδών για το δεύτερο τρίμηνο, προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου κερδοφορίας για το έτος καθώς προγραμματίζει αύξηση δαπανών προκειμένου να αυξήσει την πελατειακή της βάση κυρίως στις ΗΠΑ.

Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα του γερμανικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 15,2 δισ. ευρώ ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για έσοδα 14,6 δισ. ευρώ (βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg). Τα καθαρά κέρδη όμως, δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 10% στα 530 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 708 εκατ. ευρώ.

Για το έτος, η Deutsche Telekom δήλωσε ότι ο ετήσιος στόχος για τα κέρδη EBITDA διαμορφώνεται στα 17.,5 δισ. ευρώ έναντι αρχικής εκτίμησης στα 18 δισ. ευρώ.

Θετικά πάντως είναι τα μηνύματα από τα η θυγατρική T-Mobile στις ΗΠΑ η οποία για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια αύξησε τη βάση των συνδρομητών της και μάλιστα κατά 668.000 συμβόλαια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v