Credit Suisse: Τέλος η ύφεση στην Ευρώπη!

Κατά την άποψη της Credit Suisse, η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται στην αρχή της ανάκαμψης της, εξέλιξη η οποία είναι εμφανής τόσο στην ασθενέστερη περιφέρεια όσο και στον ισχυρότερο πυρήνα.

Credit Suisse: Τέλος η ύφεση στην Ευρώπη!

Η βελτίωση σε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δεικτών σε ολόκληρη την Ευρωζώνη τους τελευταίους μήνες έχει οδηγήσει πολλούς επενδυτές να σκέφτονται ότι η οικονομία του ευρώ ανακάμπτει.

Κατά την άποψη της Credit Suisse, η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται στην αρχή της ανάκαμψης της, εξέλιξη η οποία είναι εμφανής τόσο στην ασθενέστερη περιφέρεια όσο και στον ισχυρότερο πυρήνα, αφού η βελτίωση είναι ορατή σε ένα ευρύ φάσμα οικονομιών και δεικτών.

Είναι σημαντικό, εξηγεί η Credit Suisse, ότι η ανάκαμψη οδηγείται από την εσωτερική βελτίωση στη ζώνη του ευρώ και όχι ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία και αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη του ΑΕΠ θα συνοδευτεί και από αύξηση στη ζήτηση, που με τη σειρά της, θα είναι σημαντική για την παγκόσμια οικονομία.

Η ζώνη του ευρώ ανακάμπτει επειδή οι αντιξοότητες των τελευταίων ετών – σφιχτές χρηματοοικονομικές και δημοσιονομικές συνθήκες –είναι λιγότερο έντονες, αν και η δημοσιονομική εξυγίανση συνεχίζεται και ο δημοσιονομικός κατακερματισμός παραμένει.

Βάσει των παραπάνω, μια έντονη και εντυπωσιακή ανάκαμψη - ιδιαίτερα κατά τους επόμενους μήνες – δεν είναι το βασικό σενάριο, πιθανολογεί η Credit Suisse, όμως αυτή η εύθραυστη ανάκαμψη μπορεί να ότι καλύτερο για την ώρα και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί και πολύ καλύτερη από ό,τι η αγορά αναμένει!

Η ανάκαμψη, ιδίως στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, θα ενισχύσει τις προσδοκίες για το χρέος υπό την προοπτική της βελτίωσης των ελλειμμάτων, του ονομαστικού ΑΕΠ και της πολιτικής σταθερότητας, επισημαίνει ο ελβετικός οίκος ο οποίος σπεύδει να σημειώσει ότι αυτά μπορεί να ανατραπούν.

 

Η πορεία του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σε "πυρήνα" και περιφέρεια

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v