Μήνυση Vodafone κατά Telecom Italia

Η Vodafone πάει την Telecom Italia στα δικαστήρια, κατηγορώντας την για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην ιταλική αγορά σταθερής τηλεφωνίας. Ζητά αποζημίωση άνω του 1 δισ. ευρώ.

Μήνυση Vodafone κατά Telecom Italia
Μήνυση κατά της Telecom Italia για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην ιταλική αγορά, υποβάλλει η βρετανική τηλεπικοινωνιακή Vodafone, ζητώντας αποζημίωση που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vodafon, η μήνυση αναφέρει πως η Telecom Italia διέπραξε σειρά καταχρήσεων από το 2008 έως το 2013 «με την πρόθεση και την επίπτωση της παρεμπόδισης της ανάπτυξης του ανταγωνισμού στην ιταλική αγορά σταθερής τηλεφωνίας».

Η Telecom Italia απέρριψε τον ισχυρισμό, λέγοντας πως είναι πεπεισμένη ότι θα αποδείξει την «πλήρη ορθότητα» της συμπεριφοράς της.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο, η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο περίπου 104 εκατ. ευρώ στην Telecom Italia για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής του μεγαλύτερου δικτύου σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα.

Η Telecom Italia έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση για το πρόστιμο της αρχής ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v