Το Moto X της Google νέος αντίπαλος του iPhone

Με το Motorola Moto X, η Google φιλοδοξεί να αντιπαρατεθεί στο επιτυχημένο iPhone. Το νέο smartphone, ποντάρει πολλά στις σημαντικές καινοτομίες που ενσωματώνει στο λογισμικό του. Στα 199 δολάρια υπολογίζεται η τιμή.

Το Moto X της Google νέος αντίπαλος του iPhone

Η Google αποκάλυψε το Motorola Moto X smartphone την Πέμπτη, στην τελευταία της απόπειρα να ξεπεράσει το iPhone.  Αυτή τη φορά, δημιούργησε μια συσκευή γεμάτη με αισθητήρες και επεξεργαστές που θα επιτρέψουν στο νέο τηλέφωνο, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των χρηστών του.

Το Moto X, που θα κοστίζει 199 δολάρια και θα βγει στην αγορά μέσα στο μήνα, είναι το πρώτο smartphone που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μηχανικούς της Motorola, από όταν η εταιρεία απορροφήθηκε από την Google  πριν 14 μήνες.

Αντιπροσωπεύει επίσης το ξεκίνημα του νέου κύματος καινοτομίας στα smartphones, σε μια χρονική στιγμή που η ανάπτυξη των πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη επιβραδύνεται και οι οριακές αλλαγές στην ανάλυση της οθόνης, την επεξεργαστική ισχύ και τη διάρκεια της μπαταρίας δεν ενθουσιάζουν τους καταναλωτές.

Αντίθετα η Google, επιχειρεί καινοτομίες στο λογισμικό που θα ενσωματώνει  τεχνολογία "context awareness" (σ.σ συστήματα επίγνωσης πλαισίου) καθώς και "predictive technology" (σ.σ τεχνολογία προβλέψεων) στο Moto X, υποσχόμενη ότι θα κάνει τα smartphones πιο εύκολα στη χρήση.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του, το Moto X θα ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές του χρήστη του, χωρίς αυτός να αγγίζει την οθόνη ακόμα και αν αυτό είναι σε κατάσταση αναμονής. Η Google υποστηρίζει ότι παρά τα πρωτοποριακά της  χαρακτηριστικά, η συσκευή θα είναι ενεργειακά αποδοτική και θα μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες με μια μόνο φόρτιση.

Αλλά το Moto X  θα έχει να αντιμετωπίσει επίσης μεγάλο ανταγωνισμό. Η Apple αναμένεται να προωθήσει στην αγορά το διάδοχο του iPhone 5 που θα τρέχει iOS7, τη μεγαλύτερη αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος για κινητές συσκευές από όταν δημιούργησε το αρχικό iPhone. Η Samsung εν τω μεταξύ, ελέγχει σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς με τα βασισμένα σε Android smartphones της.

Αναλυτές και στελέχη της βιομηχανίας αναφέρουν ότι  υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης των σημερινών smartphones, αλλά και τεχνικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Τα τσιπ πρέπει να σχεδιαστούν να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για παράδειγμα, ούτως ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν τη συνεχή λειτουργία των smartphones, που θα τους επέτρεπε να υπολογίζουν συνεχώς τη θέση του χρήστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v