Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: Θέσεις overweight 8% σε ευρω-μετοχές

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος πρόσφατα διπλασίασε την υπερστάθμιση των ευρωπαϊκών μετοχών σε σχέση με τον δείκτη MSCI All Country World, που πλέον διαμορφώνεται πάνω από 8%.

Goldman: Θέσεις overweight 8% σε ευρω-μετοχές

Η Goldman Sachs Asset Management έχει αυξήσει σημαντικά το άνοιγμά της στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς περιμένει λήξη της ύφεσης στην Ευρώπη.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος διατηρεί θέσεις «overweight» στις ευρωπαϊκές μετοχές με 4% μεγαλύτερη στάθμιση σε σχέση με τον δείκτη MSCI All Country World επί πολλούς μήνες, αλλά πρόσφατα διπλασίασε το άνοιγμα και έχει πλέον υπερ-στάθμιση πάνω από 8%.

Ο Eddie Perkin, επικεφαλής τμήματος διεθνών μετοχών της Goldman Sachs Asset Management, αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει «στον πάτο» επί σειρά ετών, αλλά τώρα υπάρχουν θετικές ενδείξεις βελτίωσης και παραθέτει στατιστικές στοιχεία που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ο πρόσφατος δείκτης Markit ΡΜΙ.

Τονίζει πάντως ότι παραμένει υπό συζήτηση το πότε θα λήξει η ύφεση στην Ευρώπη. «Με την προϋπόθεση ότι η οικονομία εξέλθει από την ύφεση, υπάρχουν καλές ευκαιρίες» στις ευρωπαϊκές μετοχές, σχολιάζει.

Τονίζει ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους, ειδικά στην ενέργεια και τα φάρμακα, που διαπραγματεύονται με έκπτωση 50% σε σχέση με τις αμερικανικές ανταγωνιστικές τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v