Deal $8,17 δισ. για την Activision Blizzard

H Activision Blizzard προχωρά σε επαναγορά του 85% που κατείχε η Vivendi ώστε να γίνει και πάλι αυτόνομη εταιρεία. Στα 8,17 δισ. δολ. η αξία της συμφωνίας.

Deal $8,17 δισ. για την Activision Blizzard

H Activision Blizzard και η διαχειριστική της ομάδα με επικεφαλής τον Διευθύνων Σύμβουλο της, Bobby Kotick, συμφώνησαν στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου που κατέχει η μητρική, Vivendi SA. Το deal αποβλέπει στο να γίνει η μεγαλύτερη εκδότρια videogame των ΗΠΑ, με παιχνίδια που προσμετρούν εκατομμύρια χρηστές ανα τον κόσμο, και πάλι αυτόνομη. Το κόστος εξαγοράς έχει οριστεί στα $8.17 δισεκατομμύρια.

Η Activision, με βάση την Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, θα αγοράσει 429 εκατ. μετοχές που κατέχει η Vivendi σε τιμή $ 13,60 ανά μετοχή (10% έκπτωση επί τις χθεσινής τιμής κλεισίματος), έναντι 5,83 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δήλωση του κ. Kotick. Ο Kotick και οι συνεργάτες του, θα πληρώσουν $ 2.34 δισ. για 172 εκατ. μετοχές. Η υπερχρεωμένη Vivendi, οδηγείται σε αυτή τη λύση για να λάβει τη ρευστότητα που τόσο χρειάζεται και ο όμιλος Kotick αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία τις εταιρίας του, η όποια βρίσκεται υπό τον έλεγχο της γαλλικής Vivendi τα τελευταία 5 χρόνια.

«Προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε έτσι την συναλλαγή ώστε να ανταμειφτούν και οι κοινοί μας μέτοχοι, κάτι που πιστεύω ότι θα καταφέρουμε» δήλωσε ο Kotick σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Η Activision δήλωσε στις 7 Φεβρουαρίου ότι μπορεί να εξετάσει επαναγορές μετοχών, μερίσματα, εξαγορές ή άλλες συναλλαγές οι οποίες θα ανταμείψουν και τους κοινούς μετόχους της για την υπομονή και την πιστή στην εταιρία, καθώς το deal αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, και η έως τώρα μη πραγμάτωσή του είχε προκαλέσει εκνευρισμούς.

Η Activision, της οποίας η μετοχή έχει σημειώσει ετήσια άνοδο 43%, έχει αξία κεφαλαιοποίησης ύψους $17 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v