Κέρδη ρεκόρ από τη Samsung

Σε νέο ρεκόρ τα κέρδη της Samsung με κινητήριο δύναμη τις ισχυρές πωλήσεις smartphones. Προβληματισμός όμως, για τον έντονο ανταγωνισμό και τις πτωτικές τάσεις στις τιμές κατά το γ' τρίμηνο

Κέρδη ρεκόρ από τη Samsung

Σε επίπεδο ρεκόρ αναρριχήθηκαν τα κέρδη της Samsung με άλμα 50% στην κερδοφορία του δευτέρου τριμήνου σε ετήσια βάση. Κινητήριος δύναμη για την κορεατική εταιρεία είναι οι πωλήσεις των smartphone αν και αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν πως το μέλλον μπορεί να μην είναι τόσο ρόδινο.

Συγκεκριμένα, η Samsung, η μεγαλύτερη κορεατική εταιρεία από πλευράς κεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε κέρδη στα 7,77 τρισ. γουόν (7 δισ. δολ.) από 5,19 τρισ γουόν προ 12μηνου. Τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 48% στα 9,53 τρισ. γουόν, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση.

«Η αγορά των smartphone πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά το τρίτο τρίμηνο, αλλά υπάρχει η πιθανότητα επιβράδυνσης καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός με νέες παρουσιάσεις μοντέλων» δήλωσε και ο αντιπρόεδρος του τμήματος κινητών συσκευών της Samsung, Kim Hyun – joon.

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι τιμές των smarthphones μπορεί να κινηθούν πτωτικά. Αυτό είναι ένα θέμα που ήδη απασχολεί τους επενδυτές, όπως φαίνεται και από την πορεία της μετοχής, η οποία από τα τέλη Απριλίου έχει υποχωρήσει κατά 12%, μειώνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά 24 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v