easyJet: Οι μέτοχοι ενέκριναν επέκταση του στόλου

Οι μέτοχοι της easyJet ενέκριναν deal για την αγορά αεροσκαφών από την Airbus. Έντονη η διαφωνία από τον ιδρυτή της εταιρείας Στέλιο Χατζηιωάννου. Η συμφωνία θα μειώσει το κόστος κατά 11-12% ανά κάθισμα, δήλωσε ο πρόεδρος J.Barton.

easyJet: Οι μέτοχοι ενέκριναν επέκταση του στόλου

Οι επενδυτές της easyJet ψήφισαν με αρκετά μεγάλη πλειοψηφία την επέκταση του στόλου της εταιρείας, παρά την έντονη αντίθεση του Στέλιου Χατζηιωάννου, ιδρυτή της εταιρείας.

Η συμφωνία αφορά την αγορά 35 αεροσκαφών Α320 και 100 A320neo (μικρών αποστάσεων), και τα δυο από την Airbus, με τη δυνατότητα αγοράς άλλων 100 αργότερα.

Η ψηφοφορία δεν ήταν όσο οριακή φοβόταν η easyJet, καθώς πέρασε με 57%, με ποσοστό συμμετοχής 85%.Η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει περίπου το 37% των μετοχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, όταν η προτεινόμενη επένδυση ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, η Carolyn McCall, CEO της easyJet, και ο Chris Kennedy, CFO, είχαν επισκεφθεί προσωπικά βασικούς μετόχους προκειμένου να τους πείσουν να υπερψηφίσουν την πρόταση

Ο John Barton, πρόεδρος της εταιρίας, είπε ότι τα νέα αεροσκάφη θα μειώσουν το κόστος κατά 11-12% ανά κάθισμα και θα επιτρέψουν στην εταιρεία να ανταγωνιστεί καλύτερα στην ευρωπαϊκή αγορά.

"Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής μας θα προέλθει από ήδη υπάρχοντα δρομολόγια, στα οποία θα τοποθετήσουμε μεγαλύτερα αεροπλάνα μεταφέροντας περισσότερα άτομα σε καθημερινή βάση" δήλωσε ο κ. Barton

"Η πίεση που μας άσκησε ο κ. Χατζηιωάννου, μας βοήθησε να εξασφαλίσουμε ότι το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του deal θα παρέμενε ασφαλές. Ήμασταν πάρα πολύ προσεκτικοί στους υπολογισμούς μας, ελέγχοντας τα πάντα ξανά και ξανά, ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος".

Αν και το ύψος της επένδυσης δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περίπου 11 δις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v