Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Μείωση φορολογίας για μικρές επιχειρήσεις

Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε μείωση του ΦΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις. Απλοποιεί τις διαδικασίες εξαγωγών στα τελωνεία, υπόσχεται μείωση του γραφειοκρατικού κόστους και εκμηδενισμό των δασμών για εξαγωγείς υπηρεσιών.

Κίνα: Μείωση φορολογίας για μικρές επιχειρήσεις

Σε νέα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εξαγωγικών εταιριών προχωρά η Κίνα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας υιοθέτησε σειρά μέτρων προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία. Ένα εξ αυτών αφορά τη μείωση της φορολογίας και την κατάργηση του ΦΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις. Το μέτρο εκτιμάται ότι αφορά περίπου 6 εκατ. επιχειρήσεις των οποίων οι μηνιαίες πωλήσεις είναι κατώτερες των 3.300 δολ.

Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας δήλωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να στηρίξουν περισσότερο τις εξαγωγικές εταιρίες, ενώ η ίδια η κυβέρνηση προχωρά σε απλοποίηση των διαδικασιών στα τελωνεία και σε μείωση του διοικητικού κόστους. Επίσης δήλωσε ότι θα εκμηδενίσει τους δασμούς για τους εξαγωγείς στον κλάδο υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v